Vänsterpartiet satsar på äldreomsorgen

Som enda parti i Nybro har Vänsterpartiet presenterat ett alternativ till majoritetens budget. Det är en budget där den ekonomiska tyngdpunkten ligger på äldreomsorgen.

Äldreomsorgen har varit underfinansierad under lång tid. Nu håller det inte längre och vi lägger därför in 10 miljoner för ökad bemanning. De 10 miljonerna ska i första hand gå till att ta bort dagens minskade helgbemanning inom omsorgen och istället införa jämn bemanning veckans alla dagar.

Inom omsorgen förändras inte behoven bara för att det är helg, ändå är omsorgen organiserad som om det räckte med förvaring på helgen. Vårt förslag skulle göra det möjligt att äntligen göra verklighet av den ”guldkant på tillvaron” som det har talats så vackert om i vår kommun.

Satsningen skulle även innebära att man kunde minska på de delade turerna och erbjuda fler heltid. Det är en viktig jämställdhetsfråga, likaså är tillgången på arbetskläder. Därför lägger vi en miljon kronor på att införa fria arbetskläder för all kommunal personal som behöver det.

Finansieringen av våra förslag sker dels genom att de politiska arvodena sänks. Dels genom att skatten höjs med 35 öre, vilket motsvarar c:a 60 kr för en medelinkomsttagare.

Pia Eriksson (V), ledamot i omsorgsnämnden

Paz Pizarro (V), ersättare i omsorgsnämnden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *